Vattenbussen uppmärksammas i media

Välkommen till vårt mediearkiv! Här samlar vi material som publiceras om Vattenbussen.

    
Kul att bli intervjuad i CNN!

Smarta självkörande fartyg


    
Kreativt samarbetet mellan Konstfackstudenter, KTH och Vattenbussen gör nytta som illustration för P4, SVT, DN och Aftonbladet.

Kreativa samarbetet mellan Konstfackstudenter, KTH och Vattenbussen.


    
Media uppmärksammar Stockholms Handelskammares nya rapport ”Båtpendling – gör Stockholms större”. Det är en levande och kraftfull rapport som poängterar systemperspektivet och resenärens behov av att resa smidigt hela vägen dörr-till-dörr. Vattenbussen har bidragit med input och viss faktagranskning.

Artikeln i Dagens Nyheter >>

Artikel hos SVT >>

Artikel hos Sveriges radio >>

Artikel i Mitt i >>
    


VATTENBUSSEN. Susanna Hall
Kihl, Vattenbussen, tycker att sjövägarna runt Stockholm kunde användas mycket mer för kollektivtrafik med båt.

Vattenburen kollektivtrafik är inget självändamål, men att använda vattenvägarna som ett verktyg och som en dörröppnare i planeringsarbetet för att säkerställa att vi råder bot på bostadsbrist och skapar smidiga resvägar till arbetsplatser och fritidsaktiviteter, samt för besöksnäring, det är avgörande. Det anser Susanna Hall Kihl på Vattenbussen, som var en av deltagarna i den debattpanel som arrangerades av Stockholms Handelskammare kring en ny rapport om Stockholms sjöfart. Läs Susannas gästkrönika i Trafik Forum nr 2 2017.
    


Artikel i Dagens samhälle 2015

En intervju med Vattenbussen i Dagens Samhälle 25/2015. "Båtar kan skapa genvägar i kollektivtrafiken. Trafik på vatten måste in tidigare i planeringen." Läs artikeln från Dagens Samhälle
    
    


Artikel av Transportforum där Susanna Hall Kihl, grundare och vd till Vattenbussen AB, intervjuats om vattenburen kollektivtrafik och urbana vattenvägar

Nordens ledande tidning inom resor och trafik Trafikforum ställde nyligen 5 snabba frågor till Vattenbussen i deras nummer 3/2015.
    
Tidningen rapporterade även om Vattenbussens seminarium i förra årets upplaga av Almedalen.
    
    
    


Vattenbussen intervjuades maj 2014 i nystartade Mälarö tidning. I artikeln kan du läsa Vattenbussens grundare Susanna Hall Kihl berätta mer om forskningsprojektet Vattenvägen 365.
    

Även ett annat medie uppmärksammar Vattenvägen 365.
    
    
Ingenjören, fackförbundet Sveriges Ingenjörers magasin, uppmärksammade i början av maj 2014 Vattenbussen och KTH:s forskningsprojekt Vattenvägen 365. I artikeln Forskare öppnar för pendel på vattnet kan du läsa mer om projektet.
    
Branschtidningen Byggvärlden intervjuade Vattenbussen och KTH till artikeln Båtpendling kan minska trängseln om Vattenvägen 365.
    

Trafikforum skrev om publiceringen av den nya forskningsrapporten från Vattenvägen 365. Läs artikeln Sjöburen kollektivtrafik möjlig här.
    

Vattenvägen 365 uppmärksammandes också i Skärgårdsredaren. Du hittar artikeln Vattenvägen 365 - nytt samarbetsprojekt för en hållbar framtid.
    
Även i Samarbete för sjötrafik från Trafikforum oktober 2013 kan du läsa om Vattenvägen 365.
    
    
    
    I Sjömannen nr 1 2013 uppmärksammas Vattenbussen i Vill öka kollektivtrafiken på vatten.
    

Svensk Sjöfart - bilaga till Dagens Industri januari 2013

I Januari 2013 publicerade Dagens Industri bilagan Svensk Sjöfart där bland annat Vattenbussen intervjuades till en artikeln om vattenburen kollektivtrafik i våra urbana områden.
    
I Skärgårdsredarens artikel På väg mot bättre flyt i trafiken! berättar Susanna Hall Kihl om Vattenbussens arbete och mål.
    
    
Vattenbussen intervjuades till Sjörapportens temareportage Vattenvägar. Reportaget hittar du på sid 6-10 i Sjörapporten.
    
Vattenbussen uppmärksammades av Nordens ledande facktidning för persontrafik. Läs hela artikeln på deras hemsida.

Logo: Trafikforum - Trafikforums logotypeVattenbussen skrev även tillsammans med SSPA en debattartikel i Trafikforum. Artikeln går att läsa här.
    2012 intervjuade Sjörapporten Vattenbussens grundare Susanna Hall Kihl, vilket resulterade i artikeln "Hon hittade vattenvägen".
    

Logo: Veckans Affärer

Även Veckans Affärer intervjuade Susanna för sitt reportage "Vi som vågar" där de uppmärksammar att var tredje nystartat företag i Sverige startas av en kvinna.
    


När Vattenbussen fick statligt stöd av innovationsmyndigheten Vinnova 2011 skrev Mälaröarnas Nyheter, Ekerö kommuns lokala tidgning, en artikel om Vattenbussen. Den finns att läsa här.
    
Vattenbussen har även skrivit en krönika i Mälaröarnas nyheter.
    
    

Dela Vattenbussen med dina vänner!