Morgondagens vattenbilar - ett samarbete mellan studenter på KTH och Konstfack

Ett samarbete mellan studenter på KTH och Konstfack har lett fram till sex intressanta bilar som tar sig fram lika bra på Stockholms gator som på stadens vatten.

    
Amfibiefordonen är skapade i ett studentprojekt kopplat till EU-tävlingen Future Urban Mobility. Denna tävling är arrangerad av konsortiet Efficient Urban Light Vehicles och är ett sätt att uppmuntra universitetsstudenter och andra att skapa mer hållbara stadstransporter. Ämnet som sådant passar studenterna från KTH och Konstfack väl eftersom det är just inom hållbara stadstransporter som framtidens arbetstillfällen finns.
    
– Det är viktigt att studenterna inte bara jobbar akademiskt med olika teorier utan också får chansen att lösa verkliga problem. Att tussa ihop blivande industridesigner från Konstfack med blivande ingenjörer från programmet Marina system på KTH är också en god idé, de kommer ändå att jobba tillsammans i arbetslivet längre fram, berättar Anders Rosén, universitetslektor på institutionen för farkost och flyg vid KTH.
    

Vattenbil
Designstudenterna Nadia Zabihi och Erik Hidemark, Konstfack


    
Läs hela artikeln från KTH.
Så kan morgondagens vattenbilar se ut
    
2016-04-04

Dela Vattenbussen med dina vänner!