Hållbar pendling går över vattnet – hur ska det realiseras?

Under kommande Almedalsvecka anordnar Vattenbussen tillsammans med Sjöfartsforum ett frukostseminarium på temat kollektivtrafik till sjöss. I takt med att våra storstäder växer blir det allt svårare att komma fram och trafikinfarkten är ett faktum. En ny forskningsstudie visar att vattenvägen erbjuder en reell möjlighet att lösa problemen.

    

Vi bjuder in till en konstruktiv diskussion med forskare, landsting och kommunförbund där vi ställer frågan hur vi går vidare från ord till handling så att kollektivtrafik till sjöss blir en realitet för fler pendlare och gagnar regionutveckling och näringsliv?
    
Tid och plats för seminariet är den 3 juli kl 08.00 – 08.45 på den Maritima Mötesplatsen, Hamngatan 1. Waxholmsbolaget bjuder på frukost. Varmt välkomna!
    
Medverkande är: Anders Lindström, chef Trafikförvaltningen SLL tillika VD Waxholmsbolaget. Karl Garme, doktor och forskare vid KTH marina system. Anna Anund, forskare och medlem av ledningsgruppen vid den nya nationella kollektivtrafikforskningsplattformen K2. Madeleine Sjöstrand, förbundsdirektör Kommunförbundet Stockholms län (KSL). Susanna Hall Kihl projektledare ”Koll på vatten” och VD på Vattenbussen AB. Moderat för seminariet är Ulrika Fjällborg, journalist (fd Veckans Affärer och Resumé).
    
Vill du lägga in evenemanget i din kalender?
Besök Almedalens officiella hemsida.
    
När: 3/7 kl: 08.00 – 08.45
Var: Maritima Mötesplatsen, Hamngatan 1

    
    
Hade du inte möjlighet att närvara men vill ändå veta vad som sades under seminariet? Nu finns det möjlighet att se hela seminariet på film! Klicka på Videoklipp från Almedalen 2014.
    
    
2014-06-10

Dela Vattenbussen med dina vänner!